HomeLuft til Vand

TOSHIBA A2W LUFT/VAND til Centralvarme & Brugsvand

TOSHIBA A2W Luft/Vand varmepumpe anlæg til Centralvarme og Varmt Brugsvand erstatter oliefyr, gasfyr, pillefyr, fjernvarme og andre dyrere centralvarmeanlæg i både private boliger, virksomheder og udlejningsejendomme, og med store besparelser på varmeregningen, uden at man skal grave hele haven op.

HVAD BESTÅR A2W ANLÆGGET AF?
Ud over levering og montage består A2W varmepumpe anlæg til centralvarme, som standard af 3 primære enheder:

Udedel
Enkelt/Dobbelt Fan
Indedel
(Hydro Unit)

Brugsvandstank
140/200/300L

Udendørsdelen optager varmen fra luften gennem et kølemiddel (R410A) og overfører varmen til indendørsdelen (Hydro Unit) som afgiver varmen til din centralvarmekreds og dit varme brugsvand (se konfigurations eksempler og  illustrationer nedenfor).

A2W MED A-MÆRKET CIRKULATIONSPUMPE
Den største forskel der er på et traditionelt fyr og en A2W luft/vand varmepumpe er, at traditionelle fyr kører med høj fremløbstemperatur og lav cirkulation hvor imod varmepumpen kører med lav fremløbstemperatur og høj cirkulation. Dette kræver en fast-interval cirkulationspumpe, som kan cirkulere de påkrævede 12-18 liter i minuttet, for at varmepumpen kan afsætte varmen effektivt i dine varmeafgivere som feks. radiatorer og gulvvarme.

A2W varmepumpen er som den første på markedet forsynet med en A-mærket fast-interval cirkulationspumpe, og distancerer sig herved fra konkurrenterne med en af Danmarks højest ydende og miljørigtige luft/vand varmepumer til centralvarme og varmt brugsvand. På denne måde afsættes den samme varmemængde i dine radiatorer og gulvvarme billigere end tidligere, og med endnu større besparelser for dig som kunde.

FLEKSIBLE KONFIGURATIONS MULIGHEDER UDEN PLADSPROBLEMER
Uanset om du har gulvvarme, radiatorer eller andre former for vandbaserede varmeafgivere i din centralvarmekreds, har du mulighed for at tilkoble en TOSHIBA A2W varmepumpe løsning til centralvarme og varmt brugsvand, som erstatning for eller som supplement til din nuværende dyre opvarmningsform. Ved udskiftning af f.eks. oliefyr eller gasfyr, optager A2W anlægget stort set samme plads i bryggerset som din nuværende installation.

A2W varmepumperne har fleksible muligher for konfiguration og tilpasning, både som enkeltstående løsning med 1 kreds styring, samt i blandede miljøer med sin unikke 2-kreds fremløbsstyrings option, hvor A2W varmepumpen på den ene kreds kører med lav fremløbstemperatur til gulvvarmekredsene og højere fremløbstemeperatur i radiator kredsene. Dette sikrer optimale driftsbetingelser for varmepumpen, øget komfort og yderligere besparelser på varmeregningen.

MED ELLER UDEN DRIFTSTANK?
En varmepumpe med inverter har IKKE normalt brug for en driftstank, modsat de mere uøkonomiske START/STOP anlæg som markedet desværre er oversvømmet med.

Men hvis man ønsker en varmepumpe som supplement til sin eksisterende løsning, eller har man et meget stort forbrug der kræver en Duo-løsning (dobbelt anlæg), samles energiproduktionen var varmekilderne i en driftstank/blandetank som tilkobles centralvarmekredsene. Tilkobling af yderligere varmekilder som eksisterende oliefyr, gasfyr, pillefyr eller pilleovn med vandkreds ("gris") er også en mulighed over en driftstank/blandetank - det kræver blot at driftstanken dimensioneres ud fra antallet af varmekilder.

Ellers leveres de økonomiske lavenergi TOSHOIBA A2W INVERTER anlæg som standard med 3-vejs ventil for styring af centralvarmekreds og varmt brugsvand, da alt andet i princippet ikke giver mening. INVERTER teknologien er en TOSHIBA opfindelse som reducerer energiforbruget væsentligt i forhold til andre varmepumper.

HAR DU SOLFANGER?
Har du et solfanger anlæg med brugsvandstank du gerne vil beholde, kan A2W ofte kobles direkte til dit solfangeranlæg, hvorved du sparer at investere i en ny brugsvandstank. Er din solfanger brugsvandstank udslidt kan vi selvfølgelig levere en passende brugsvandstank med ekstra kreds til solfangeren og har du indbygget styring i din gamle brugsvandstank som skrottes, kan vi selvfølgelig også levere ny styring til dine solfangere, så du fortsat udnytter dine solfanger paneler på taget. Alt dette og mere til, tager din energikonsulent højde for efter ønsker og behov, og sammenfatter i et tilbud sammen med energirapporten.

HVILKEN VARMEPUMPE SKAL JEG VÆLGE?
I tabellen nedenfor kan du se en tommelfingerregel sammenlignet med olieforbrug, naturgasforbrug og kW forbrug ved en virkningsgrad på de sædvanlige 80% på din eksisterende fossile varmekilde:

TOSHIBA Omregnet forbrug Olie op til Naturgas op til
A2W 8 kW op til ca. 14.000 kW 1.750 L 1.600 m3
A2W 11 kW op til ca. 20.500 kW 2.550 L 2.350 m3
A2W 14 kW op til ca. 27.000 kW 3.350 L 3.100 m3
A2W 16 kW op til ca. 31.000 kW 3.900 L 3.600 m3
A2W Duo Anlæg op til ca. 63.000 kW 7.800 L 7.200 m3

Når du kontakter din energikonsulent for gennemgang af din eksisterende løsning, får du sikkerhed for, at din eksisterende varmekreds kan bære et korrekt flow fra et højtydende varmepumpeanlæg, og at alle forudsætningerne er til stede.

Ud fra dit nuværende forbrug vil Energikonsulenten udarbejde en fyldestgørende Energirapport med dimensionering af din fremtidige varmepumpe samt et specificeret tilbud på Danmarks bedste varmepumpeløsning tilpasset dine ønsker og behov.

Og finansiering kan vi også være behjælpelige med...

Kontakt din Energikonsulent

GVTenergi Klaus Hvid Nielsen

Klaus Hvid Nielsen
Sjælland, Fyn & Jylland

 
 

Ring til os

71 99 18 10

Go to top